Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Günü Etkinliği
14 Mart 2019

15 Şubat Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Günü nedeniyle Hastane Başhekimimiz Uzm.Dr.Ali Osman ÇAĞLAYAN bir açıklama yaptı. 'Tüm Dünyada kanserli çocuklarla ilgili farkındalığı artırmak için 15 Şubat günü ‘Uluslararası Çocukluk Çağı Kanser Günü’ olarak belirlenmiştir. 0-18 yaş arasında görülen kanser türlerine çocukluk çağı kanseri denir. Türkiye'de yılda 3500 çocuğa yani yaklaşık her 3 saatte 1 çocuğa kanser teşhisi konulmaktadır. Bu mücadeleye destek olmak ve farkındalığı arttırmak için 15 Şubat Dünya Çocukluk Çağı Kanser gününde sarı kurdelelerimizi takarak hastanemiz poliklinik girişinde bir stant açtık. Halkımızı erken teşhis ve çocukluk çağı kanserleri hakkında bilgilendirdik. Soma'da yaşayan ve kanser tedavisi gören çocuklarımızı ve yakınlarını hastanemizin Çocuk Gelişimi Polikliniğine başvurmaya davet etmek istiyorum. Bu birimimizde görevli çocuk gelişim uzmanımız hasta ve hasta yakınlarına psikolojik ve sosyal gelişimlerini destekleyecek çalışmalar yaparak destek verecektir. Unutmayalım çocukluk çağı kanseri bulaşıcı değildir ve başarı ile tedavi edilebilir. 1960'lı yıllarda çocukluk çağı kanserlerinde tedavi başarımız %5'lerdeyken, tıbbın gelişmesi ve yeni tedavi yöntemlerinin bulunması ile tedavide başarı oranlarımız %80-90'lara kadar yükselmiş bulunmaktadır.' dedi.

• Dünya Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Günü