2018 Faaliyet Raporu
25 Ocak 2019

Çok kıymetli mesai arkadaşlarım, 2018 yılının son gününde 2018 yılı içerisinde gayretli çalışmalar yapan bölüm ve birimler ile devlet hizmetinde 30 yılını geçmiş olan arkadaşlarımıza teşekkür belgelerinin takdimi amacıyla sizlerle birlikte olmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum. 2017 yılının son 4 ayında haftanın 2-3 günü vekil baştabip olarak başlayan birlikte çalışma tecrübemiz , 23 Ocak 2018 tarihinde baştabibiniz olarak sözleşme imzalamamla birlikte kalıcı hale gelmiş oldu. Soma Devlet Hastanesi'nde görev yaptığım 15 ay içerisinde birlikte çalıştığım eski ve yeni yönetim ekibime, servis, bölüm ve birim sorumlusu arkadaşlarıma ve tabii ki Soma Devlet Hastanesi'nin tüm çalışanlarına birlikte yaptığımız tüm güzel çalışma ve projeler için teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. 
2019 yılında da Allah sağlık verir ve nasip ederse birlikte çalışmaya ve yeni projeleri birlikte başarmaya devam edeceğiz. Her zaman çalışanın merkezde olduğu bir yönetim şekli benimseyen bir ekiple çalıştığınızı bilmenizi istiyor, her türlü sorununuzda, zor ve güzel anlarınızda yanınızda olmaya devam edeceğimizi hatırlatmak istiyorum.
Soma Devlet Hastanesi ailesinin yeni yılını kutluyor, sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir 2019 yılı olmasını diliyorum.
Aşağıda 2018 yılında yaptığımız çalışmaların bir kısmını sıralamaya çalıştım ;
1-) 17 yatak kapasiteli modern bir Palyatif Bakım Servisi açtık ve verdiğimiz kaliteli hizmetler nedeniyle çok sayıda takdir gördük.Türkiye genelinde yürütülen ”Anne Dostu Hastane Programı” kapsamında, 16-17 Ekim 2017 tarihlerinde yapılan Anne Dostu Hastane Değerlendirmesinden Soma Devlet Hastanesi en yüksek puanı alarak bebek dostu hastane unvanının yanına “Anne Dostu Hastane” unvanını da ekledi. 
2-) Hastanemizde 8 yıl aradan sonra katarakt ameliyatlarının yapılmasını sağladık.
3-) Reusable Laparoskopik cerrahi alet setleri ile kapalı ameliyatlarımızın kalitesini artırdık ve 1-2 ay içerisinde yeni laparoskopi cihazımızı kullanıma vermiş olacağız.
4-) Beyin Cerrahisi Uzmanı atanması ile birlikte Soma’da ve Soma Devlet Hastanesinde ilk kez boyun fıtığı ameliyatı yapılmaya başlamıştır.
5-) 4 yataklı Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesini hizmete açtık.
6-) Hastane çalışanları ile birlikte oluşturduğumuz Sosyal Komitemiz ile her türlü sosyal faaliyet programlarını ve projelerini hep birlikte oluşturmaya başladık.
7-) Hastanemizin poliklinik girişinde yaptığımız çalışma ile hasta kayıt birimini oluşturduk ve sıramatik alarak, hastaların sıralarını koltuklarında oturarak konforlu bir şekilde beklemelerini sağladık.
8-) 225 olan aktif yatak kapasitemizi yeni hizmete açtığımız (Psikiyatri, 2.Ortopedi Servisi, Palyatif Bakım Servisi ve Nöroloji-Kardiyoloji-İntaniye Servisi, 1. seviye erişkin ve Yenidoğan Yoğun Bakım Üniteleri) servisler ile birlikte 272 yatak kapasitesine ulaştık.
9-) Hastanemize Soma ile özdeşleşmiş olan ve eski hastanemizde acil servis girişinde küçük bir yazı olarak bulunan ‘’BİR AVUÇ KÖMÜR İÇİN BİR ÖMÜR VERENLERE’’ yazısını ışıklı ve görsel bir yapı olarak Maden-İş Sendikasının sponsorluğunda hastanemize gelen tüm halkımızın göreceği bir alana montajının yapılmasını sağladık.
10-) Çocuk servislerimizden bir tanesini Süt Çocuğu Servini olarak düzenledik.
11-) Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ülke savunmamız için büyük önem arz eden Afrin'de yapılanan PKK-PYD terör unsurlarına yönelik gerçekleştirdiği Afrin Operasyonuna destek olmak amacı ile Soma'da görev yapan tüm hekimler ve sağlık çalışanlarının katıldığı bir organizasyon ile Soma Beş-yol madenci Heykeli önünde İstiklal Marşımızı okuduk ve basın açıklaması yaparak asker ve polisimize destek olmaya çalıştık.
12-) Hastanemizin Yoğun Bakım Ünitesinde tedavisi devam ederken beyin ölümü gerçekleşen bir hastamızın yakınlarının da onay vermesi ile organlarının bağışlanmasını sağladık ve hastamızın organları hastanemizde yapılan operasyonla alınarak yaşama tutunmak için organ bekleyen 3 cana umut olmasını sağladık. Organ bağışının gerçekleşmesi Soma ilçemiz ve hastanemiz için ilk kez gerçekleşen bir olay oldu.
13-) Konferans salonumuzu sahne,perde,dekorasyon ve eksikliğini hissettiğimiz fuaye alanını da tamamlayarak modern ve kullanışlı hale getirilmesini sağladık. 
14-) Dijital hastane çalışmalarına verdiğimiz önem nedeniyle Manisa'da bu HIMMS Stage 6 Dijital Hastane Sertifikası almaya hak kazanan 4 hastaneden biri olmayı başardık.
15-) Vatanı için canını feda eden ve terörle mücadelede şehadet şerbetini içmiş Soma’lı 16 şehidimizin isimlerini hastanemizin odalarına vererek şehitlerimizin isimlerini ölümsüzleştirdik.
16-) Doğumhane bekleme alanına yaptığımız çalışma ile hem şık bir alan oluşturduk hem de bunun yanında çocuklarımız için güvenli bir alan olmasını sağladık.
17-) 9 Yataklı 2. Seviye Erişkin Yoğun Bakım ünitemize ilave olarak; 8 Yataklı Birinci Seviye Erişkin Yoğum Bakımı açarak erişkin yoğun bakım kapasitemizi 17 yatağa çıkarttık.
18-) Gelenekselleşen Kaymakamlık voleybol ve futbol turnuvalarında hastane takımlarımız çifte final oynayarak her iki spor branşında da Soma ikincisi olmuş ve ikincilik kupalarını hastanemize getirerek sosyal alanda da hastanemizi ön plana çıkarmayı başardılar.
19-) Hastanemizde SOSYAL MARKET açarak ekonomik durumu iyi olmayan hasta ve hasta yakınlarımıza kıyafet,hasta alt bezi,çocuk bezi gibi ihtiyaçlarını karşılamaya başladık ve devletimizin hasta ve hasta yakınlarının yanında olduğunu hissetmelerini sağlamaya çalıştık.
20-) Hastanemiz arazisi içinde atıl ve dağınık bir şekilde bırakılmış olan şantiye atıklarını, ELİ'den aldığımız teknik destekle temizledik ve araziyi düz ve bakımlı hale getirdik.Hastanemiz 2019 planları arasında bulunan 100 çocuk kapasiteli kreş ve 200 kişi kapasiteli mescit yapımı için fizibilite çalışmalarını tamamladık.
21-) KETEM (Kanser erken teşhis ve tarama merkezi) polikliniğimizi hizmete açtık.
23-) Hastanemiz çalışanları ve hekimlerimiz ile birlikte 14 mart tıp bayramı münasebetiyle organizasyon düzenleyerek personelimiz ile yemekte buluştuk.Gecede emektar hekimlerimize plaket takdim ederek hizmetleri için teşekkür ettik.
24-) Manisa ilinde tüm kamu ve kuruluşları içinde tek olan HELİPORT (Acil Ambulans Helikopter İniş Alanı ) gerekli tüm izinlerini alarak hizmete açtık.
25-) 12 Mayıs hemşireler günü sebebiyle gece düzenledik ve yoğun katılımın olduğu gecede meslekte 30 yılı aşmış emektar hemşirelerimize plaket takdim ettik.
26-) Dünya Kalp Günü münasebetiyle hastanemiz sosyal komitesi ve Fatma Aliye mesleki ve teknik lise öğretmen ve öğrencilerimiz ile birlikte hastanemizde tüm çevreyi kapsayan temizlik etkinliği gerçekleştirerek uçurtmalar uçurarak farkındalık oluşturduk.
27-) Hastanemizde yapımını gerçekleştirdiğimiz helikopter pisti için kullanılan 28 araçlık otopark alanı yerine atıl vaziyette bulunan alanda yaklaşık 100 araçlık yeni bir otopark yapımını Soma Belediyesi tarafından yapılmasını sağladık.Belediye başkanımıza ve Soma Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz.
28-) Çocuk servisimizde hasta çocuklarımız yada kardeşleri için kütüphane ve etkinlik alanı oluşturarak hizmete açtık.
29-) Yıl boyunca özel günlerde hastane olarak sayısız etkinlik ,yürüyüş ve farkındalık çalışmaları gerçekleştirdik.
30-) Hastanemiz personeline ramazan ayında iftar programı ve yemeği organize ettik,yaklaşık 650 çalışanımızın iftar yemeğine katılması ile çok mutlu olduk.
31-) Dini bayramlar için hastanemizde yoğun katılımlı bayramlaşma programları gerçekleştirdik.
32-) Tüm servislerimizde görsel düzenlemeler yaparak bölümler için özel giydirmeler ile dizayn edip servislerimizi görsel anlamda üst seviyelere çıkardık.
33-) Hastanemizde Soma’lılara ve hastalarımıza yönelik ilklerden olan menopoz bilgilendirme,gebe bilgilendirme,diyabet eğitimi gibi sağlık okuryazarlığını kazandırma ve bilgilendirme amaçlı eğitim hizmetlerini başlattık ve mezunlarımızı sertifikasyon ile belgelendirdik.
34-) Soma’da ilk kez yılın hemşiresi ödülünü hastanemiz hemşiresi Seher ANDIÇ bizzat Ankara’da sağlık bakanımızdan alarak hastanemize getirdi ve yine aynı şekilde doğum salonu ebelerimizden Semra Kır Manisa'da yılın ebesi ödülünü sayın valimizden alarak bizleri gururlandırdılar.
35-) Somamıza 34 yılı aşkın bir süre hizmet vermiş olan emektar Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Uzm.Dr. İlhan BOSTAN’ı kaybetmemiz bizleri üzdü. Ancak isminin kadın Hastalıkları ve Doğum Servisine verilmesini sağlayarak ölümsüzleştirdik.
36-) Hekimlerimiz için eksiklik arz eden dinlenme ve okuma odasını düzenleyerek kullanıma açtık.
37-) Çocuk polikliniklerimizin olduğu bekleme alanına, hasta çocuklarımız ve kardeşlerinin muayene sırasını beklerken biraz olsun tebessüm etmeleri için kaydırak,tahterevalli,basket potası gibi oyuncaklar içeren çocuk oyun alanı yapılmasını Maden İş Sendikasının desteğiyle gerçekleştirdik.
40-) Hastanemiz mescidini minber,duvar kaplamaları,lambriler,kitaplıklar,rahleler ve boyama ve tadilat çalışmaları yaparak hastanemize ve ibadethanemize yakışır bir şekilde düzenledik.
41-) Diyabetik ayak ve yara bakımı alanında dünyaca ünlü hocamız Prof. Dr. Bülent EĞTUĞRUL’ u hastanemizin konferans salonunda Soma Özel Medigün Hastanesi, Soma ilçe sağlık müdürlüğü, aile hekimleri, hastane hekimlerimiz ve sağlık personelimizin yoğun katılımı ile ağırladık. Panelin sonunda konuşmacılarımıza ve panelistlerimize plaket takdim ederek teşekkür ettik.
42-) Hastanemizin logosunu kendine yakışır şekilde güncelleyerek yeniledik.
43-) Hastanemizde eksikliği hissedilen banka ATM'leri için ihale gerçekleştirerek atm kurulumunu sağladık.
44-) 2018 yılının son gününde devlet hizmetinde 30 yılı aşkın süre hizmet vermiş olan hekim ve çalışanlarımıza ve yıl içersindeki başarılı ve özverili çalışmaları nedeniyle hastanemizin tüm birimlerine teşekkür belgelerini takdim ederek yeni yıllarını tebrik ederek yılı kapatmış olduk.

  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu
  • Soma Devlet Hastanesi 2018 Faaliyet Raporu