Acil Durum Renkli Kod Sistemi
25 Temmuz 2018

Hastanemizde, acil durumların ilgili uzmanlara daha hızlı ve etkin olarak bildirilebilmesi ve olay kayıtlarının tutulabilmesi amacıyla son teknoloji olarak, pager acil durum renkli kod sistemi ile birlikte hastane anons sistemi (Güvenlik Noktası 8888 dahili telefon numarası) kullanılmaktadır.

Acil Kod Renkleri

Kırmızı Kod (Yangın): 4444

Hastanede meydana gelebilecek bir yangın durumunda güvenlik personelinin durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilmesini sağlamaktır.

Mavi Kod (Hayati Risk): 2222

Acil müdahale gerektiren bir solunumsal veya kardiyak arresti durumunu belirtir. (Kalp veya solunum durması durumları)
Bu durumlarda eldeki çok kısıtlı müdahale zamanını hastaya en hızlı ve verimli resüsitasyonu gerçekleştirmek gerekir. Mavi kod durumlarında hastanın hayati fonksiyonlarının geriye dönüşü mümkün olmayacak şekilde zarar görmemesi amacıyla uzman müdahalesi için sadece 2-5 dakikalık süre bulunur.
Mavi Kod durumu sırasında yapılacakların ve sorumlulukların tespiti için hastanenin Mavi Kod Talimatı bulunur.
Müdahalenin etkin olabilmesi için hastanemiz Mavi Kod Ekibinde,  Mavi Kod Acil Müdahale Çantası bulunur.

Pembe Kod (Çocuk Güvenliği): 3333

Bebek ve çocuklara yönelik olabilecek olan kaçırma, kaybolma ve benzeri durumlarda güvenlik personeline durumu bildirmeye yarayan sistemlerdir.
Güvenlik ekibinin olay yerine hızlıca intikali gerçekleşir ve hastanenin giriş-çıkışlarında kontrollü geçiş uygulanarak önleyici müdahalelerde bulunulması sağlanır.

Beyaz Kod (Saldırı, Taciz): 1111

Amacı hastanede hasta/hasta yakını ve çalışanların başına gelebilecek hırsızlık, fiziksel saldırı ve cinsel taciz durumlarında güvenlik personelinin en hızlı biçimde durumdan haberdar edilmesi ve olay yerine yönlendirilmesini sağlamaktır.