Boyun Fıtığı Ameliyatları Yapılmaya Başlandı
27 Mart 2018

Konuyla ilgili açıklama yapan hastane yöneticisi/baştabip Uzm.Dr. Ali Osman ÇAĞLAYAN, "Hastanemizde yaklaşık 1 ay önce göreve başlayan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Hakan DEMİRCİ hastanemizde ilk kez boyun fıtığı ameliyatını başarıyla gerçekleştirmiştir.Kendisini kutluyorum ve Soma için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Op.Dr. Hakan DEMİRCİ ise "Kol ağrısı ve kolunda güçsüzlük nedeniyle başvuran hemşehrimiz Zeki beyi ameliyat mikroskopu kullanarak gerçekleştirdiğimiz ameliyat ile sağlığına kavuşturduk. Hastanemizin imkanları çok iyi ve yeterli,Soma halkına elimizden geldiği ölçüde iyi hizmet vermeye çalışıyoruz. Boyun fıtığı ameliyatlarını bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz.Her türlü bel ve boyun fıtığı ameliyatlarını hastanemizde yapabiliyoruz.Hiç bir hastamızın ilçe dışına bu rahatsızlıkları için gitmesine gerek yok " demiştir.

Boyun fıtığı ameliyatı nasıl yapılır?
Boyun fıtığı teşhisi konulmuş hastaların yaklaşık yüzde 95'i ameliyatsız yöntemlerle tedavi edilebilir. Geri kalan yüzde 5'lik kısım ise cerrahi yöntemle tedavi edilmek zorundadır.Kollarda güç kayıpları, uyuşmalar ve çok şiddetli ağrılar görülen vakalar ameliyat için aday hastalardır. Boyun fıtığı ameliyatları mikrocerrahi yöntemle yapılır. Mikroskop kullanıldığı için çok küçük bir kesi yapılması yeterli olur. Böylece hem yara daha hızlı iyileşir hem de daha az doku hasarı oluşur. Ameliyat sırasında cerraha da konfor ve rahatlık sağlamış olur. Ameliyatta iki omur arasında yer alan bozulmuş kıkırdağın tamamı çıkarılır. Omuriliğe ve kollara giden sinirlerin üzerindeki basılar ortadan kaldırılır. Daha sonra iki omur arasına özel malzeme konulur.Bu malzemeler hastaya zarar veren malzemeler değildir. Kesinlikle hastanın hareketlerini kısıtlamaz, ömür boyu boyunda kalır.