Manisa Soma Devlet Hastanesi

Manisa Soma Devlet Hastanesi

Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Ziyaretçi Kuralları

Güncelleme Tarihi: 21/03/2018

Hastalarımız bizim için değerlidir. Yoğun Bakım Ünitesi’nde yatan hastaların özel bakıma ihtiyaçları vardır. Ne sizler ne bizler hastalarımızın sağlığını bozacak bir faktörün oluşmasını istemeyiz. Bunun için bizlerle işbirliği içinde olmanızı ister ve almış olduğumuz önlemlere titizlikle uymanızı bekleriz.

Her Gün 13.00-14.00
Ziyaret süresi 10 dakikayı geçmemelidir.

1. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesine (YBÜ) ziyaretçi kabul edilememektedir. Ancak, bebeğin camdan görülmesine izin verilmektedir.
2. 1. Basamak Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesindeki bebeklerin anneleri doktorun uygun gördüğü saatlerde bebeklerini hemşire gözetiminde beslemeleri için Yenidoğan YBÜ'ne alınır.
3. Özel durumlarda hekimin onayıyla en fazla bir kişi ve birinci dereceden hasta yakınının bebeği görmesine izin verilir.
4. Özel durumlarda hekimin onayıyla bebeği görmek için yoğun bakım ünitesine girecek kişiler, girişte ellerini su ve sabunla yıkayarak el hijyeni sağlanmalı ya da alkollü el antiseptiği kullanmalıdır.
5. Hastanın hukuki yakını olmayan kişilere bilgi verilmez. Yatan hastalar için hasta yakınlarının bilgilendirilmesi hastanın sorumlu hekimi tarafından yapılır. Gece nöbetlerinde ve hafta sonları, nöbetçi uzman hekim tarafından bilgi verilir.
6. İzolasyondaki bebeği görmek için yoğun bakım ünitesine girecek kişiler, yoğun bakım hemşiresinin bilgilendirdiği şekilde izolasyon kurallarına uymalı ve uygun kişisel koruyucu ekipmanı kullanmalıdır.
7. Ateş, burun akıntısı, öksürük, ishal, kusma ve enfeksiyöz dermatiti olan kişilerin bebeği görmesi için yoğun bakım ünitesine girmesine izin verilmez.
8. Toplumda salgın varlığında yoğun bakım ünitesinde girişlerde kısıtlama yapılabilir.
9. Acil durumlarda hasta yakını yoğun bakımdan erken çıkarılabilir.

BİLGİLENDİRME KURALLARI

1. Yenidoğan YBÜ'nde bebeklerin birinci dereceden yakınlarına 13:00 – 14:00 saatleri arasında yoğun bakım hekimi müsait olduğu anda bebeğin genel durumu ile ilgili bilgi verilir.
2. Telefon ile hasta yakınına olağan dışı bir durum olmadıkça bilgilendirme yapılamaz.
3. Yatan hastanın durumu ile ilgili birinci dereceden yakınlarına hekim tarafından bilgi verilir.
4. Bilgilendirme sırasında bekleyen, hastayı ziyarete gelmiş diğer hasta yakınlarına bilgi verilmez.
5. Bilgilendirme saati geçtikten sonra olağan dışı bir durum olmadıkça bilgilendirme yapılmaz.

Hastanızın ve sizlerin sağlığını düşünerek aldığımız bu tedbirler konusunda bizimle işbirliği yaptığınız için teşekkür ederiz.

HASTANE YÖNETİCİSİ/BAŞHEKİM