Manisa Soma Devlet Hastanesi

Manisa Soma Devlet Hastanesi

Yoğun Bakım Ünitesi Ziyaretçi Kuralları

Güncelleme Tarihi: 21/03/2018

Hastalarımız bizim için değerlidir. Yoğun Bakım Ünitesi’nde yatan hastaların özel bakıma ihtiyaçları vardır. Hastalarımızı korumak esas olarak bizim görevimizdir. Ne sizler ne bizler hastalarımızın sağlığını bozacak bir faktörün oluşmasını istemeyiz. Bunun için bizlerle işbirliği içinde olmanızı ister ve almış olduğumuz önlemlere titizlikle uymanızı bekleriz.

* Yoğun bakım ziyaretleri her gün 12:30-13:30 saatleri arasındadır. Ziyaret saatlerini yoğun bakım sorumlu hekimi, hastanın kendi doktoru, yoğun bakım sorumlu hemşiresi ya da yoğun bakım hemşiresi yoğun bakım şartlarına göre değiştirebilir ya da iptal edebilir.
* Hastalarınızın kritik özel durumlarından dolayı; yoğun bakım doktorunun izniyle hastane yönetimi tarafından belirlenmiş saatlerde, yoğun bakım ünitesine sadece birinci derece hasta yakınlarının (anne, baba, eş, kardeş) hastayı ziyaret etmesine izin verilmekte ve çocuk ziyaretçi alınmamaktadır.
* Bir ziyarette hastanın birinci derece yakınlarından en fazla bir kişi hastayı görebilir. Hastanın hukuki yakını olmayan kişilere bilgi verilmeyecektir.
* Hasta yakınlarının hastanede sürekli beklemelerine gerek yoktur. Acil durumlarda telefon ile hasta yakınlarına ulaşılacaktır.
* Yoğun bakımda yatan hastalar için hasta yakınlarının bilgilendirilmesi hastanın sorumlu hekimi tarafından yapılır. Gece nöbetlerinde ve hafta sonları nöbetçi uzman hekim tarafından bilgi verilir.
* Hastanızın yanına personel eşliğinde alınacaksınız. İçeri girdiğinizde LÜTFEN girişte bulunan koruyucu önlüğü giyip, maske, galoş ve bonenizi takınız. El antiseptiğini ellerinize uygulayınız.
* Hastanızı yoğun bakımda hemşire gözetiminde 5-10 dk. ziyaret edebilirsiniz ancak acil durumlarda yoğun bakımdan daha erken çıkmak zorunda kalabilirsiniz.
* Hastanın ihtiyaçlarıyla ilgili bilgileri yoğun bakım sorumlu hemşire/hastanın hemşiresinden tıbbi durumuyla ilgili bilgileri ise hastanın doktorundan alabilirsiniz.
* Ziyaret öncesi/bitiminde yoğun bakım girişinde beklemeyiniz, bekleme salonunda bekleyiniz.
* Ziyaret sırasında yüksek sesle konuşmamanız, hastanın bilinci açık ise cep telefonu ile görüştürmemeniz, telefonla hastanızın ve yoğun bakımın görüntülerini almamanız, hastanıza dokunmamanız, hasta yataklarına oturmamanız gerekmektedir.
* Her ziyaret sonunda ellerinizi yıkayınız, giymiş olduğunuz koruyucu ekipmanları çıkarıp, çıkıştaki çöp kovasına atınız ve el antiseptiği kullanarak ellerinizi temizleyiniz.
* Yoğun bakıma hiçbir şekilde yiyecek ve içecek alınmaz.
* Bunların yanı sıra hastane genel kurallarına uyunuz.

Hastanızın ve sizlerin sağlığını düşünerek aldığımız bu tedbirler konusunda bizimle işbirliği yaptığınız için teşekkür ederiz.

HASTANE YÖNETİCİSİ/BAŞHEKİM