Hastanemizde PEG Uygulaması Yapılmaya Başlandı
21 Şubat 2018

Genel Cerrahi Uzmanımız Op.Dr. Ali SAPMAZ tarafından PEG (Perkütan Endoskopik Gastrostomi Tüpü Yerleştirilmesi) işlemi başarı ile yapılmaya başlanmıştır. Konuyla ilgili olarak Op.Dr. Ali SAPMAZ "Her ne sebeple olursa olsun, yutamayan, beslenemeyen hastalarda tercih edilen bir yöntem olan PEG uygulaması için daha önce hastaları Manisa'ya göndermek zorunda kalıyorduk. Hayatının son dönemini yaşayan, yatağa bağımlı hastalarda, ileri evre kanser hastalarında uygulanan bu yöntem sayesinde hastalarımız yaşamın idame edilmesi için gereken gıda alımını sağlayabiliyorlar. PEG uygulaması yutma fonksiyonu bozuk olan hastalarda, hasta tamamen uyuyorken, endoskopik yöntemle yaklaşık 10-15 dakikada takılabilmektedir. Takıldıktan hemen sonra, kullanıma hazır olan PEG tüpü ile hazır beslenme solüsyonları ve sıvı gıdalar hastalara verilebilmektedir." demiştir.

Hastane Baştabibi Uzm.Dr. Ali Osman ÇAĞLAYAN ise konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Hastanemizde Palyatif Bakım Merkezi açıldıktan sonra serviste takip edilen hastalarda sıklıkla PEG uygulaması ihtiyacı olduğu görülmüştür. Konuyla ilgili olarak sorumluluk alan ve hastalarımıza bu uygulamayı yapmaya başlayan Op.Dr. Ali SAPMAZ'a teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Zaten zor dönemlerinde olan hastalarımızın bu işlem için artık Soma dışına gitmelerine gerek kalmadığını Somalı hemşerilerimize bildirmek istiyorum" demiştir.